Scheidsrechtersavond een groot succes!

Op maandag 28 november organiseerde DOC samen met korfbalvereniging Argus uit Weesp een scheidsrechtersavond om de kennis van de spelregels weer wat op te frissen.

Deze avond werd erg goed bezocht door zowel Argus als DOC. Ben en Stephan hadden voor deze avond een leuk programma in elkaar gezet, waarbij het tonen van filmpjes een grote rol speelde.

Een kleine impressie van de punten die naar voren kwamen op deze avond:

* Niet alleen als speler, maar ook als scheidsrechter zoek je de ruimte op. Dan heb je het beste zicht op het spel.

* Met je rug naar de bal staan als scheidsrechter is nooit een goed plan, ook niet als je al hebt gefloten. Nog beter is het om een stap naar achter te doen en aan de zijkant te gaan staan. Zo overzie je het hele spel. Loop dus ook niet naar de plaats van de overtreding.

* Als de bal naar het andere vak gaat loop je achter de bal aan. Een regel hierbij is dat je binnen 2 seconden in het andere vak moet zijn, eigenlijk zelfs binnen 2 keer overspelen. Hiervoor geldt: als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan: als je het niet kan belopen om achter de bal aan te lopen moet je eerder beginnen met lopen: anticiperen.

* Het eeuwige dilemma van zeurende spelers, hoe ga je hiermee om? Een tip is om ze niet de tijd te geven om te zeuren. Als het spel verder gaat, gaan zij ook vanzelf verder.

* Scheidsrechters zijn er voor duidelijkheid tijdens het spel. Wees dus ook altijd duidelijk!

Al met al een erg leerzame avond voor alle aanwezigen!

Met dank aan Ben en Stephan!

20161128_191143 20161128_191150 20161128_191950

Author: Tim Jansen

Share This Post On

Submit a Comment